PRAVILA ZA PIŠKOTKE

V teh pravilih izraz “piškotki” uporabljamo za piškotke ali druge podobne tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ustvarjene z obiskom spletne strani in vsebujejo podatke. Shranjujejo se na uporabnikovem računalniku in mu omogočajo dostop do različnih funkcij. Na naših straneh uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke. Sejni piškotek se, medtem ko uporabnik brska po strani, začasno shrani v računalniški spomin. Ta piškotek se zbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik ali ko je potekel določen čas (pomeni, da je seja potekla). Trajni piškotek pa na uporabnikovem računalniku ostane, dokler se ne zbriše.

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo zato, da izvemo več o načinu, kako uporabniki uporabljajo našo vsebino, pomagajo pa nam tudi izboljšati vašo izkušnjo, ko obiščete spletno stran. Podatki se ne obdelujejo na individualni ravni.

Funkcionalnost strani in vsebina

Podatki, pridobljeni s pomočjo piškotkov na spletni strani se lahko uporabljajo za različne namene, vključno z naslednjimi:

 • Nujno potrebni: Ti piškotki so bistvenega pomena, saj omogočajo, da se premikate po spletni strani in uporabljate njene možnosti, kot sta dostop do varnih predelov.
 • Zmogljivost: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, npr.: katere strani obiskujejo najpogosteje in ali prejemajo sporočila o napaki. Ti piškotki se uporabljajo za izboljšanje delovanja spletne strani v prihodnjih različicah.
 • Funkcionalnost: Ti piškotki spletni strani omogočajo, da si zapomni vaše odločitve ter zagotavljajo bolj personalizirano uporabniško izkušnjo.
 • Usmerjenost ali oglaševanje: Ti piškotki se uporabljajo za ponujanje vsebin, ki so bolj pomembne za vas in vaše interese.

Pri uporabi naših spletne strani pa ne moremo nadzorovati oglaševalcev, katerim oglaševanje dovoljujejo ponudniki internetnih storitev (youtube,…), medtem ko brskate po spletu.

Kako zavrnem in zbrišem piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Kakorkoli, če želite, lahko piškotke zavrnete ali blokirate, tako da spremenite nastavitve brskalnika – za več informacij glejte funkcijo “Pomoč” v vašem brskalniku. Prosimo upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. Če ne želite uporabe piškotkov, jih boste morda zato morali aktivno zbrisati ali blokirati. Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem, kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, se prosimo obrnite na priročnik za uporabo vašega mobilnega telefona. Vedite, da boste z zavrnitvijo uporabe piškotkov še vedno lahko obiskovali naše spletne strani, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

Google Analytics – izjava o zasebnosti

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev družbe Google Inc (“Google”). Google Analytics uporablja “piškotke”, besedilne datoteke, ki so shranjene na uporabnikovem računalniku, da bi na spletni strani analizirati, kako uporabniki uporabljajo spletne strani. Informacije, ki jih ustvari piškotek o uporabi te spletne strani (vključno z IP naslovom uporabnikovega računalnika) bo poslan in shranjen pri Googlu na strežnikih v Združenih državah Amerike. Google uporablja te podatke, da lahko oceni, kako se uporablja spletno stran, da pripravi poročila o dejavnosti za operaterje spletnih strani in za zagotavljanje drugih storitev v zvezi z dejavnostjo spletne strani in interneta. Google lahko te informacije posreduje tretjim osebam, če tako zahteva zakon, ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu podjetja Google. Google ne bo povezal uporabnikovega IP naslova s kakršnimi koli drugimi podatki, ki jih hrani. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov z izbiro ustreznih nastavitev na brskalniku. Vendar je potrebno upoštevati, da uporabnik morda ne bo mogel uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani uporabnik daje Google-u soglasje za obdelavo podatkov na način in za namene, kot je navedeno v tekstu.

PIŠKOTKI, KI JIH UPORABLJAMO

 • PH_HPXY_CHECK Nujno potreben piškotek za shranjevanje trenutne seje na naši spletni strani.
 • GPS Ta piškotek Youtube piškotek, ki registrira edinstven ID za sledenje uporabnikom na podlagi njihove geografske lege. Trajanje piškotka je 30 minut.
 • VISITOR_INFO1_LIVE Youtube piškotek, ki se uporablja za sledenje informacij vgrajenih YouTubovih videoposnetkov na spletnem mestu. Trajanje piškotka je 5 mesecev.
 • YSC  Youtube piškotek se uporablja za sledenje ogledov vgrajenih videoposnetkov.
 • _icl_visitor_lang_js WPML piškotek. Namen piškotka je shranjevanje preusmerjenega jezika. Trajanje  piškotka je 1 dan.
 • _ga Google Analytics piškotek se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, seji, oglaševalskih akcijah in za spremljanje uporabe spletnega mesta za analitično poročilo spletnega mesta. Piškotki shranjujejo podatke anonimno in dodelijo naključno ustvarjeno številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev. Trajanje piškotka je  2 leti.
 • _gid Google Analytics piškotek, ki se uporablja za shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto in pomaga pri ustvarjanju analitičnega poročila o tem, kako deluje spletno mesto. Zbrani podatki, vključno s številom obiskovalcev, virom, od koder prihajajo, in strani so obstajali v anonimni obliki. Trajanje piškotka je 1 dan.
 • _gat_gtag_UA_117843834_1 Google uporablja ta piškotek za razlikovanje uporabnikov. Trajanje piškotka je 1 minuto.
 • _gat_gtag_UA_156595768_1 Google uporablja ta piškotek za razlikovanje uporabnikov. Trajanje piškotka je 1 minuta.
 • _fbp Facebook piškotek, ki omogoča oglaševanje na svojem socialnem omrežju oz. svoji digitalni platformi. Trajanje piškotka je 2 meseca.
 • fr Facebook piškote, ki deluje tako, da uporabnikom prikazuje ustrezne oglase ter meri in izboljšuje oglase. Piškotek spremlja tudi vedenje uporabnika po spletu na spletnih mestih, ki imajo Facebook pixel ali Facebook social vtičnik. Trajanje piškotka je 2 meseca.
 • wpml_browser_redirect_test WPML piškotek, ki preverja ali so v brskalniku omogočeni piškotki.
 • IDE Google DoubleClick piškotek, ki shranjuje informacije o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto in kateri koli drug oglas, preden obišče spletno mesto. Uporablja se za predstavitev uporabnikov z oglasi, ki so glede na profil uporabnika relevantni njim. Trajanje piškotka je 1 leto.

NASTAVITEV ZASEBNOSTI

Kliknite tukaj

 

Upravljanje s podatki

Upravljalec s podatki, zbranimi s pomočjo piškotkov, je :

Paracelzus komora d.o.o.

Kersnikova 17a, 3000 Celje

info@oxyhelp.si