X
Prijavite se, če želite izvedeti več o naših HBOT komorah.

Odkrijte načine, s katerimi lahko kupite našo tehnologijo za osebno uporabo ali vložite v naše rastoče podjetje.

Pozdravite zdrav dih čistega kisika

Hiperbarična kisikova terapija

Hiperbarična kisikova terapija (HBOT) je postopek, pri katerem dihamo čisti kisik v komori s povišanim atmosferskim tlakom, da izboljšamo naravne zdravilne moči našega telesa.

Dihajte pametno

Znanost, ki stoji za čarobno močjo kisika

Zrak, ki ga dihamo, vsebuje približno 20,9 % kisika, 78 % dušika in majhne količine argona, ogljikovega dioksida, neona, helija in vodika. Zrak, ki ga vdihujemo, vsebuje delce kisika, ki potujejo iz naših pljuč v rdeče krvničke v našem krvnem obtoku.

V običajnih razmerah celice absorbirajo le 25 % kisika v svoje mitohondrije - elektrarno naših celic - ki pretvorijo kisik in hranila v ATP (adenozin trifosfat), visokoenergijsko molekulo, ki hrani telo in mu daje energijo za delovanje. Ta proces imenujemo aerobno dihanje, ki je glavni razlog, da dihamo kisik.

Znotraj hiperbarične kisikove komore pritisk potisne kisik v naša pljuča, v krvni obtok in v celice, da se poveča stopnja absorpcije kisika v celicah. Mitohondriji so oskrbljeni z več kisika in tako se poveča proizvodnja energije.

Ni ravno čarovnija, je pa čista znanost.

Dodatna energija

V pogojih pod visokim tlakom (1,5 ATM) lahko pljuča absorbirajo več kisika kot pri dihanju čistega kisika pri normalnem zračnem tlaku. Krvožilni sistem nosi kisik po telesu, kjer kisik pomaga v boju proti bakterijam in spodbuja sproščanje snovi, imenovanih rastni faktorji (kot so vitamini, hormoni) ter matičnih celic, ki spodbujajo zdravljenje.

V normalnih razmerah je raven kisika v naših arterijah 100 mm Hg. Pri povišanju tlaka poskoči raven kisika v naših arterijah na 1400 mm Hg, kar je 14-krat več kot v običajnih razmerah.

Idealna oskrba s kisikom

Organska tkiva za pravilno delovanje potrebujejo idealno zalogo kisika. Poškodovano tkivo potrebuje več kisika, da preživi, zato v tem primeru hiperbarična kisikova terapija poveča količino kisika, ki ga prenaša kri, z namenom, da se obnovijo ustrezne ravni plinov v krvi in delovanje tkiva ter se pospeši zdravljenje in boj proti okužbam.

Znižana raven kisika

Naša telesa so za preživetje odvisna od kisika. Pomanjkanje kisika lahko zmanjša pretok krvi, poškoduje tkivo, povzroči prezgodnje staranje, povzroči redčenje las in celo vpliva na spomin. Ko se staramo, naše celice težje dostopajo do hranilnih snovi, vendar pa jim lahko z dovajanjem kisika zagotovimo zdravje, energijo in vitalnost.

Večina bolezni in poškodb se pojavi in ostane na nivoju tkiv, znotraj celic. V primerih ran, ki se slabo celijo, kapi ali težav s krvnim obtokom, prizadeto območje doseže premalo kisika in posledično ne pride do naravnega zdravljenja. Hiperbarična kisikova terapija reši to težavo z naravnim povečanjem kisika.

Povečana raven kisika

Hiperbarična kisikova terapija deluje na področjih, kjer so druga zdravila preprosto neučinkovita. Izboljša kakovost življenja bolnikov pri stanjih, kot so možganska kap, kronična utrujenost, paraliza itd. - pri vseh teh stanjih se po HBOT pokažejo dramatične spremembe.

HBOT lahko zdravi katero koli stanje, kjer je potrebno povečanje kisika, lahko zdravi okužbe, kjer se uporablja kot antibiotik, lahko pa se uporablja skupaj z drugimi zdravili.

Terapevtske aplikacije HBO

Hiperbarična komora HBOT OxyLife I je certificirana nemedicinska naprava, preprosta za namestitev in uporabo, kot nalašč za klinike, bolnišnice, terapevtske centre, profesionalne športne centre, wellness salone, varna je tudi za domačo uporabo.

Sami dostavljamo in pomagamo namestiti komoro OxyLife I, prav tako pa zagotovimo potrebno znanje za uporabo in upravljanje vaše HBOT komore.

Protokoli hiperbarične kisikove terapije

Hiperbarična kisikova terapija se priporoča pacientom v skladu s protokolom tretmaja, ki ga izda zdravstveni organ za obravnavo posebnih zdravstvenih stanj, ki temeljijo na programu tretmaja, ki predpisuje operativne parametre, kot so atmosferski tlak, trajanje zdravljenja in število terapij, vključno z varnostjo tremaja.

Zdravstveni pogoji zahtevajo različne protokole, pri čemer tretma, ki traja od 60 do 90 minut, poteka v skladu s koledarjem, pri različnih pritiskih,
z dnevnimi tretmaji v trajanju od 10 do 30 dni.

Najprej se posvetujte s svojim zdravnikom

Pred tremtajem
Pred začetkom katerega koli postopka HBOT je potreben zdravniški posvet, da se ugotovi, ali lahko potencialni pacient varno uporablja komoro HBOT in nima zdravstvenih težav, ki bi tovrstne tretmaje prepovedovale – to so npr. klavstrofobija, pnevmotoraks, hujša pljučna obstruktivna bolezen, zgodovina ušesnih operacij, nenadzorovana visoka vročina, kronični sinusitis in okužbe zgornjih dihal itd.

Med tretmajem
Bolnikom svetujemo, naj ne letijo, se potapljajo ali kadijo vsaj 24 ur pred ali po tretmaju. Znotraj komore OxyHelp HBOT je bolnik pod nadzorovanim prezračevanjem in stalnim nadzorom zdravstvenega asistenta glede barotravme, težav z dihanjem, bolečin v sklepih, reverzibilnih težav z ostrino vida, bolečin v prebavilih, otrplosti ali drugih zapletov.

Potencialna tveganja in kisikova terapija

Hiperbarična kisikova terapija je na splošno varen postopek.
Zapleti so redki, vseeno pa določena tveganja pri zdravljenju obstajajo.

  • Začasna kratkovidnost (miopija), ki jo povzročajo začasne spremembe očesnih leč
  • Poškodbe srednjega ušesa, vključno s puščanjem tekočine in pretrganjem ušesnega bobniča zaradi povečanega zračnega tlaka
  • Kolaps pljuč zaradi sprememb v zračnem tlaku (barotravma)
  • Krči kot posledica preveč kisika (toksičnost kisika) v vašem centralnem živčnem sistemu
  • V določenih okoliščinah lahko pride do ognja - zaradi s kisikom bogatega okolja terapijske komore