Vaša optimalna zmogljivost je le nekaj vdihov stran.

Hiperbarični kisikov tretma
pri športnih poškodbah

Hiperbarični kisikov tretma (HBOT) v profesionalnem športu je postal ena izmed najbolj učinkovitih metod pri okrevanju športnikov.

>

Bolj zdrava konkurenca

Znano je, da dodaten vnos kisika pri višjem atmosferskem tlaku znotraj hiperbarične komore naravno pospeši čas celjenja pri zdravljenju športnih poškodb. Poškodovanim športnikom omogoči hitrejše okrevanje in zmanjša tveganje za ponovne poškodbe.

Športno udejstvovanje je intenzivno, poškodbe pa telesu neposredno ali posredno povzročajo manjšo ali večjo škodo, ki je posledica udarnih sil pri kontaktnih športih med igro ali napornih treningov.

Vstopite v naše HBOT komore

Manjše poškodbe

Zvini

Nategi mišic

Ureznine

Udarnine

Preprosti zlomi

Mišična utrujenost

Večje poškodbe

Hude udarnine

Globoke rane

Poškodbe hrustanca

Zlomi

Kompartment sindrom

Travmatične poškodbe možganov

Zmanjšajte čas regeneracije in se hitreje vrnite v igro

Intenzivnost igranja iger v športu je dandanes privedla do povečanja pogostosti poškodb športnih igralcev na vseh stopnjah spretnosti in vseh starosti. Tveganje, da zelo tekmovalni športniki izgubijo profesionalni zagon, ko pride do poškodb, je manjše, kot tveganje za ponovno poškodbo, kar lahko privede do bolj akutnih težav.

Hiperbarični kisikov tretma – vdihovanje čistega kisika v komori pod tlakom - vodi do povečanja ravni kisika v krvni plazmi in hemoglobinu, s čimer se poveča sposobnost rdečih krvničk za dostop do stisnjenih krvnih žil, kar omogoči pretok kisika v poškodovana tkiva, da se regenerirajo in zacelijo.

Zvišane ravni kisika prispevajo k hitrejši regeneraciji po vadbi za povečanje splošne športne zmogljivosti.

Zvišajte raven kisika za
hitrejšo regeneracijo po vadbi

HBOT je eden najhitrejših načinov za pospešitev celjenja in okrevanja. Zvišanje atmosferskega tlaka vodi k hitrejši absorpciji kisika, kar telesu pomaga, da se pozdravi in zmanjša bolečino, utrujenost in škodo, ki jo povzročijo športne poškodbe.

Hiperbarični kisikov tretma omogoča športnikom:

  • Zmanjšanje lokalne hipoksije (pomanjkanje kisika na nivoju tkiv)
  • Zmanjšanje lokalnih vnetij in oteklin
  • Zmanjšanje nastanka brazgotin
  • Zmanjšanje mišične utrujenosti in nategov mišic
  • Hitrejše celjenje mehkih tkiv, ligamentov in zlomov
  • Povečanje oskrbe s kisikom na poškodovanih območjih
  • Hitrejšo regeneracijo kosti in hrustanca
  • Povečanje aktivacije matičnih celic
  • Zdravljenje poškodb hrustanca
  • Izboljšanje miselne zbranosti

Hiperbarični kisikov tretma je naraven, kot dihanje

Kisikov tretma je eden najmočnejših in 100 % naravnih načinov za lajšanje vnetij, pospešitev celjenja ran in optimizacijo telesne in duševne zmogljivosti.

Je ključna naložba za doseganje optimalnih ravni delovanja

Hiperbarični kisikov tretma športnikom pomaga, da si opomorejo po intenzivnih treningih in tekmah, tudi pri celjenju manjših ali večjih travmatičnih poškodb.

OxyHelp hiperbarične kisične komore so na voljo za dostavo po vsem svetu

Preberite več o naložbenih načrtih

Mirni pod pritiskom

Tlačni faktor pri HBOT vodi do zmanjšanja edema (otekline), tako da izboljša oksigenacijo krvnega pretoka do prizadetih območij. Zvišane ravni kisika zmanjšajo otekanje tkiva in omogočajo hitrejše okrevanje pri različnih poškodbah, vključno z mišično utrujenostjo.

Hitreje do vrhunske zmogljivosti

Športnikom, ki vadijo v zelo visoko vzdržljivostnih programih, lahko dopolnjena oksigenacija krvi pomaga pri vnetjih, modricah, ishemiji, bolečinah ter izboljša sposobnost boja proti okužbam. Za optimizacijo zmogljivosti morajo športni igralci najti ravnovesje med tekmovalnimi napori, treningom in regeneracijo.

Ko športnik združi fizioterapijo s hiperbarično kisikovo terapijo, to pomaga bistveno skrajšati čas zdravljenja preprostih poškodb - na 70 %.