Pozdravite zdrav dih čistega kisika

Hiperbarična kisikova terapija

Hiperbarična kisikova terapija (HBOT) je postopek, pri katerem dihamo čisti kisik v komori s povišanim atmosferskim tlakom, da izboljšamo naravne zdravilne moči našega telesa.

Dihajte pametno

Znanost, ki stoji za čarobnimi močmi kisika

Zrak, ki ga dihamo, vsebuje približno 20,9% kisika, 78% dušika in majhne količine argona, ogljikovega dioksida, neona, helija in vodika. Zrak, ki ga vdihujemo, vsebuje delce kisika, ki potujejo iz naših pljuč v rdeče krvničke v našem krvnem obtoku.

V običajnih razmerah celice absorbirajo le 25% kisika v svoje mitohondrije - elektrarno naših celic - ki pretvorijo kisik in hranila v ATP (adenozin trifosfat), visokoenergijsko molekulo, ki hrani telo in mu daje energijo za delovanje. Ta proces imenujemo aerobno dihanje, ki je glavni razlog, da dihamo kisik.

Znotraj hiperbarične kisikove komore pritisk potisne kisik v naša pljuča, v krvni obtok in v celice, da se poveča stopnja absorpcije kisika v celicah. Mitohondriji so oskrbljeni z več kisika, in tako se poveča proizvodnja energije.

Ni čisto čarovnija, je pa čista znanost.

Dodatna energija

V pogojih pod visokim tlakom (1,5 - 2 ATM) lahko pljuča absorbirajo več kisika kot pri dihanju čistega kisika pri normalnem zračnem tlaku. Krvožilni sistem nosi kisik po telesu, kjer kisik pomaga v boju proti bakterijam in spodbuja sproščanje snovi, imenovanih rastni faktorji (kot so vitamini, hormoni) ter matičnih celic, ki spodbujajo zdravljenje.

V normalnih razmerah je raven kisika v naših arterijah 100mm Hg. Pri povišanju tlaka na 2 ATM, poskoči raven kisika v naših arterijah na 1400 mm Hg, kar je 14-krat več kot v običajnih razmerah.

Idealna oskrba s kisikom

Organska tkiva za pravilno delovanje potrebujejo idealno zalogo kisika. Poškodovano tkivo potrebuje več kisika, da preživi, zato v tem primeru hiperbarična kisikova terapija poveča količino kisika, ki ga prenaša kri, z namenom obnoviti ustrezne ravni plinov v krvi in delovanje tkiva, da se pospeši zdravljenje in boj proti okužbam.

Znižana raven kisika

Naša telesa so za preživetje odvisna od kisika. Pomanjkanje kisika lahko zmanjša pretok krvi, poškoduje tkivo, povzroči prezgodnje staranje, povzroči redčenje las in celo vpliva na spomin. Ko se staramo, naše celice stradajo hranilnih snovi, vendar pa lahko z dovajanjem kisika našim celicam zagotovimo zdravje, energijo in vitalnost

Večina bolezni in poškodb se pojavi in ostane na nivoju tkiv, znotraj celic. V primerih ran, ki se slabo celijo, kapi ali težav s krvnim obtokom, prizadeto območje doseže premalo kisika in posledično se naravno zdravljenje ne zgodi. Hiperbarična kisikova terapija rešuje to težavo z naravnim povečanjem kisika.

Povečana raven kisika

Hiperbarična kisikova terapija deluje na področjih, kjer so druga zdravila preprosto neučinkovita. Izboljša kakovost življenja bolnikov pri stanjih, kot so možganska kap, kronična utrujenost, paraliza itd. - pri vseh teh stanjih se po HBOT pokažejo dramatične spremembe.

HBOT lahko zdravi katero koli stanje, kjer je potrebno povečanje kisika, lahko zdravi okužbe, kjer se uporablja kot antibiotik, lahko pa se uporablja skupaj z drugimi zdravili.

Terapevtske aplikacije HBO

Blago hiperbarična komora HBOT OxyLife I je certificirana nezdravstvena naprava, preprosta za namestitev in uporabo, kot nalašč za klinike, bolnišnice, terapevtske centre, profesionalne športne centre, wellness salone, varna je tudi za domačo uporabo.

Sami dostavljamo in pomagamo namestiti komoro OxyLife I, prav tako pa zagotovimo potrebno znanje za uporabo in upravljanje vaše HBOT komore.

Protokoli hiperbarične kisikove terapije

Hiperbarična kisikova terapija se priporoča pacientom v skladu s protokolom zdravljenja, ki ga izda zdravstveni organ za obravnavo posebnih zdravstvenih stanj, ki temeljijo na programu zdravljenja, ki predpisuje operativne parametre, kot so atmosferski tlak, trajanje zdravljenja in število terapij, vključno z varnostjo zdravljenja.

Zdravstveni pogoji zahtevajo različne protokole, pri čemer terapija, ki traja od 60 do 90 minut, poteka v skladu s koledarjem, pri različnih pritiskih
(1-2,5 ATM), z dnevnimi terapijami v trajanju od 10 do 30 dni.

Najprej se posvetujte s svojim zdravnikom

Pred terapijo
Pred začetkom katerega koli postopka HBOT je potreben zdravniški posvet, da se ugotovi, ali lahko potencialni pacient varno uporablja komoro HBOT in nima zdravstvenih težav, ki bi tovrstno zdravljenje prepovedovale – to so npr. klavstrofobija, pnevmotoraks, hujša pljučna obstruktivna bolezen, zgodovina ušesnih operacij, nenadzorovana visoka vročina, kronični sinusitis in okužbe zgornjih dihal itd.

Med terapijo
Bolnikom svetujemo, naj ne letijo, se potapljajo ali kadijo vsaj 24 ur pred ali po terapiji. Znotraj komore OxyHelp HBOT je bolnik pod nadzorovanim prezračevanjem in stalnim nadzorom zdravstvenega asistenta glede barotravme, težav z dihanjem, bolečin v sklepih, reverzibilnih težav z ostrino vida, bolečin v prebavilih, otrplosti ali drugih zapletov.

Potencialna tveganja

Hiperbarična kisikova terapija je na splošno varen postopek.
Zapleti so redki. Toda določena tveganja pri zdravljenju z njo vseeno obstajajo.

Znanost za čudežnimi učinki kisika:

  • Začasna kratkovidnost (miopija), ki jo povzročajo začasne spremembe očesnih leč
  • Poškodbe srednjega ušesa, vključno s puščanjem tekočine in pretrganjem ušesnega bobniča zaradi povečanega zračnega tlaka
  • Kolaps pljuč zaradi sprememb v zračnem tlaku (barotravma)
  • Krči kot posledica preveč kisika (toksičnost kisika) v vašem centralnem živčnem sistemu
  • V določenih okoliščinah lahko pride do ognja - zaradi s kisikom bogatega okolja terapijske komore

Hiperbarična kisikova terapija je tako naravna kot dihanje

Kisikova terapija je eden najmočnejših in 100% naravnih načinov za lajšanje vnetij, pospešitev celjenja ran in optimizacijo telesne in duševne zmogljivosti.